Méhpempő
Fogyaszd te is a méhkirálynő életelixírjét és maradj egészséges a méhek erejével!
A méhpempő egy garatmirigy-váladék, amelyet a fiatal dolgozó méhek állítanak elő. A kaptárban a fiasítás (vagyis a leendő méhecskék) illetve az anya tápláléka.
Elsőre talán kevésbé hangzik bíztatónak, mégis bátorítalak rá, hogy olvass tovább és tudd meg, mi mindenre jó ez a csodaszer! 🙂
Különleges étrendkiegészítő, kivételes tulajdonságokkal
A teljesség igénye nélkül lássuk, mi mindenre is jó a méhpempő:
- rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük az influenza és megfázás kialakulását
- babatervezés és meddőségi problémák esetén is érdemes fogyasztani, ugyanis jótékony hatással van a hormonális működésre
- ahogy a legtöbb méhészeti termék, úgy a méhpempő is erős gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatású
- segít az immunrendszer megerősítésében
- agyserkentő hatású, az Alzheimer-kór és Szklerózis multiplex és egyéb, idegrendszert érintő betegségek esetén kiemelten javasolt a rendszeres fogyasztása
- jótékony hatással van gyomor,- és bélbántalmakra
- méregtelenítő hatású
- szív-és érrendszeri megbetegedések esetén is fogyasztható, ugyanis csökkenti az infarktus kockázatát és a vérnyomást is képes szabályozni
- megtalálható benne számos vitamin, mint C-, D-, E-, H- vitamin, és az egész B-vitamin sor, valamint hyaluronsav, kollagén, flavonoidok és antioxidánsok is
Kiszerelés: 30 gramm
Adagolása:
- felnőttek esetében napi 1-2 gramm
Fogyasztása: reggeli előtt borsószem nagyságú méhpempőt tégy a nyelved alá, tartsd ott ~0.5-1 percig majd nyeld le. Kevésbé finom íze miatt javasoljuk virágporral vagy mézzel fogyasztani.
Minőségét megőrzi: a vásárlást követő 6 hónapon belül, hűtőben tárolandó (0-5 C fok között).